fiilis-alasivu.jpg
 

Kuukauden yritys - marraskuu 2018 

Haapalan tila – ravintola, panimo ja bnb-majoitusta
Kesällä 2018 avattu Haapala BnB tarjoaa ravintola-, panimo- ja juhlapalveluja sekä ”bed & breakfast ” eli aamiaismajoitusta Sotkamossa Haapalanlahdella idyllisessä maalaismaisemassa.

Perinteikkään Haapalan tilan nykyistä toimintaa ja palveluja pyörittävät tilan omistajasuvun, Korhosten viides polvi eli Juho, Venla, Kaisa ja Craig. Heidän kanssaan Haapalan asiakkaista huolta pitävät Annamaria, Emma, Petri, Riikka, Susanna ja Suvi.

Haapalan tilan juuret juontavat kauas 1600-luvulle. Nykyinen Haapalan talo on rakennettu vuonna 1868 ja Korhosen suvulle se myytiin vuonna 1904. Haapalan talossa on nähty ja koettu monenlaista vuosien mittaan. Siellä on mm. toiminut kansakoulu, Sotkamon Säästöpankin haarakonttori ja aikoinaan Vuokatti-Nurmes-välisen junaradan rakentajat majoittuivat Haapalan pirtissä 40-50 henkilön voimin.

Majoitusta päärakennuksessa tai aittamökissä

Haapalan tila tarjoaa helppoa ja mukavaa bed & breakfast -aamiaismajoitusta läpi vuoden. Majoittua voi Haapalan päärakennuksessa, jossa on neljä empiren ajan värein sisustettua huonetta. Rakennuksessa on majoittujien yhteisessä käytössä 2 wc:tä ja 2 suihkua, pieni keittiö sekä pirtti ja sali. Huoneissa on liinavaatteet ja pyyhkeet, aamupala kuuluu majoitushintaan. Kaikki neljä huonetta varaamalla käyttöönsä saa koko päärakennuksen.

Päärakennuksen lisäksi yöpyä voi uudessa, Haapalan pihapiirissä sijaitsevassa aittamökissä. Kolmessa mökissä on yhteensä kuusi 2-hengen hotellitasoista huonetta. Kylpyhuoneet ovat väljiä ja majoittuminen onnistuu myös pyörätuolia käyttävälle. Myös aittamökeissäkin liinavaatteet, pyyhkeet ja aamupala kuuluvat majoituksen hintaan.

Juho, joka vastaa Haapalassa majoituksesta ja tapahtumista, opastaa tekemään majoitusvarauksen netissä booking.com-sivuston kautta, jossa näkyy aina myös ”päivän hinta” majoitukselle.

Ruokaa silmille ja vatsalle

Ravintolassa on Haapalassa kävijöille luvassa kaunista, rustiikkista ja aitoa ruokaa, juomaa ja muita kokemuksia, jotka kertovat tarinaa Kainuusta ja Suomesta makujen muodossa.

Haapalan ravintola- sekä catering- ja pitopalveluista vastaava Kaisa sanoo, että heille on tärkeää, että tarjottavat ruoka ja juoma ovat lähellä ja kestävästi tuotettuja. ”Hyödynnämme raaka-aineita kausiluonteisesti eli silloin kun ne ovat parhaimmillaan, listaltamme löytyy mm. kauden kasviksia ja villiyrttejä. Samoin lähituottajien tuotteita näkyy ruokalistallamme.”

Haapalan ravintola on avoinna päivittäin sunnuntaita lukuun ottamatta. Lounasta on tarjolla ma-pe klo 10.30-14.00. Lounaan lisäksi ke-pe klo 16-22 tarjolla on annoksia a la carte -listalta, samoin la klo 12-22.

Oluita oma panimosta

”Panimossa meillä on sama lähtökohta kuin ravintolassamme: haluamme tuottaa maistuvia oluita. Haapalan tilan olutvalikoimassa suomalaisen ja kainuulaisen luonnon antimet ovat olennainen osa”, kertoo panimosta ja kaupasta vastaava Craig. Haapalan omia oluita saa ostaa tilan kaupasta ravintolan aukioloaikoina.

Kiinnostaisiko kierros panimolla ja tasting? Haapalan tila järjestää tilauksesta 3-12 henkilölle reilun tunnin mittaisia tilaisuuksia, joissa käydään läpi oluen makumaailma, arvosteluperusteita ja olemusta. Tilaisuuden hintaan 35 €/hlö kuuluu myös kierros panimolla ja 4x 20cl Haapalan omia oluita. Varaus pitää tehdä vähintään 2 vrk ennen toivottua ajankohtaa info @ haapalabnb.fi tai puhelimitse.

Juhlat tulossa?

Haapalan tila on loistava paikka erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, olipa kyseessä häät, syntymäpäivät, muistotilaisuudet, yritystapahtumat, pikkujoulut yms. Tiloissa on mahdollista järjestää 10 – 120 hengen tilaisuuksia, jotka toteutetaan aina asiakkaan toivomuksen mukaisesti. Kesäaikaan ravintolatilaan on yhdistettävissä myös lämmittämätön hallitila esimerkiksi häiden tansseja ajatellen.

Jopa 120 henkilön tilaisuuden osallistujille järjestyy myös majoitus; 20 henkilöä majoittuu Haapalassa, loput samaan perheyritykseen kuuluvissa IIDA-lomahuoneistoissa noin 2 km:n päässä Haapalasta.

Talven 2018-2019 aikana tulevat valmiiksi ja käyttöön kaksi hirsisaunaa. Kummassakin saunassa mahtuu löylyttelemään ja paljussa vilvoittelemaan 10 henkilöä vuorossaan.

Ota yhteyttä ja tule käymään!

  • Puhelimitse tavoitat Haapalan väen numerosta 044 984 7840
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa info tai etunimi @haapalabnb.fi
  • Haapalan tilan osoite on Haapalantie 3, 88600 Sotkamo. Jos navigaattori ei löydä uutta Haapalantietä, niin kokeile Haapalanlahdentietä.
  • Verkkosivuilta www.haapalabnb.fi löytyvät tilan esittelyn lisäksi ajankohtaiset asiat, erikoisohjelmat, tapahtumat, poikkeukset aukioloajoissa ym.
  • Haapala bnb Facebookissa ja Instagramissa