fiilis-alasivu.jpg
 

Kuukauden yritys - huhtikuu 2019

Sotkamon Kirjakauppa

Sotkamon Kirjakauppa on Kainuun vanhin yritys, jonka toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 122 vuotta. Yritys on ollut koko toimintansa ajan saman perheen omistuksessa ja sen nykyinen johtaja Päivi Korhonen on jo neljännen sukupolven kirjakauppias. Hänen lisäkseen kirjakaupassa asiakkaita palvelevat tytär Heidi Korhonen ja puoliso Jari Korhonen.


Sotkamon Kirjakaupassa tuotevalikoima on pysynyt perinteisenä ja kirjakaupalle ominaisena. Sotkamossa Keskuskadulla sijaitsevassa kivijalkakaupassa on myynnissä laajan kirjavalikoiman lisäksi postikortteja -merkkejä, pelejä ja palapelejä sekä toimisto- ja askartelutarvikkeita. Yrityksellä on myös juuri avattu verkkokirjakauppa, jonka valikoima laajenee koko ajan.

Lisäksi vuosi sitten avautui sopimusasiakkaille suunnattu verkkokauppa, jossa on tarjolla 8 000 tuotteen valikoima erilaisia it- ja työpaikkaratkaisuja. Koko valikoima on nähtävissä kotisivuilla olevassa tarvikekuvastossa. Sopimusasiakkuudesta ja kuvaston tuotteista voi tiedustella Sotkamon Kirjakaupasta sähköpostitse tai liikkeen aukioloaikoina puhelimitse.

Sotkamon Kirjakauppa kuuluu KIPA-kirjakauppaketjuun, jota se oli myös perustamassa vuonna 1984. KIPA on eri puolilla Suomea olevien paikallisten kirjakauppayrittäjien yhteistyöelin ja hankintaosuuskunta, jonka kautta tehtävistä kirja- ja muista tuotehankinnoista saadut edut ja hyödyt ohjautuvat suoraan kirjakaupan asiakkaille.

Hyvän palvelun kirjakauppa

Sotkamon Kirjakaupan valikoimissa on tänä päivänä noin 3 000 erilaista kirjaa. Suosittujen volyymituotteiden lisäksi myynnissä on paljon muutakin kirjallisuutta, sillä Päivi Korhosen mukaan Sotkamon Kirjakaupalla on ollut ja on edelleen kirjojen myynnin myötä tehtävä kulttuurin ja sivistyksen paikallisena vaalijana.

Kun valikoima on laaja, tarvitaan myös erikoisosaamista ja hyvää asiakaspalvelua, joita Sotkamon Kirjakauppa tarjoaa. Asiakasta ei jätetä pulaan, vaan yhdessä hänelle yritetään löytää hänen tarvitsemansa tuote, mikäli se suinkin on mahdollista.

Sotkamon Kirjakaupasta löytyy nykyisin myös matkailijoita palveleva infopiste, mistä kertoo kirjakaupan ulkopuolella oleva i-merkki. Infopiste palvelee kaupan aukioloaikoina kuutena päivänä viikossa ympäri vuoden, ja sieltä saa erilaista Sotkamon keskustan ja lähialueiden esittelyaineistoa ja karttoja.

Asiakaspalvelun ja matkailun ansiosta Sotkamon Kirjakaupassa käy säännöllisesti asiakkaita ympäri Suomea. Myös ulkomaiset matkailijat ovat löytäneet kaupan. ”Parhaan kiitoksen saa kun tyytyväinen asiakas toteaa, ettei samanlaista valikoimaa ole edes hänen paikallisessa kirjakaupassaan Etelä-Suomessa”, kertoo Päivi Korhonen.

Huhtikuussa on tarjolla yllätyksiä

Vaikka kirjakaupassa on kiva käydä milloin vain, niin erityisesti huhtikuussa kannattaa pistäytyä Sotkamon Kirjakaupassa.

Huhtikuun alkupuolella 1.-13.4. on nimittäin kirjakaupan alakerrassa olevan kellaripuodin kevätsiivous. Silloin kellaripuodista saa kirjoja kassikaupalla: pieni kassillinen maksaa 15 € ja iso kassillinen 25 €.

Ja ”Kirjan ja ruusun päivä” kestääkin päivän sijasta koko pääsiäisen jälkeisen viikon ti-la 23.-27.4. Tänä vuonna ei jaeta ruusuja eikä kirjaostoksen kylkiäisenä lahjakirjaa, vaan kyseisellä viikolla tehdystä vähintään 15 €:n kirjaostoksesta saa kaupan päälle Mira Malliuksen suunnitteleman Karhu ja kirja -kangaskassin.

Tervetuloa tutustumaan

Sotkamon Kirjakauppa palvelee ma-pe klo 9-17 ja la klo 9-13 osoitteessa Keskuskatu 3, 88600 Sotkamo.

Soittaa voi numeroon 045 3121 016 ja sähköpostia lähettää osoitteella kirjakauppa@sotkamo.net.

Kirjakaupan kotisivut ja verkkokaupat löytyvät osoitteesta www.sotkamonkirjakauppa.net.

Käy tykkäämässä Sotkamon Kirjakaupasta facebookissa https://www.facebook.com/SotkamonKirjakauppaKy/