fiilis-alasivu.jpg
 

Jätä OMA KIRJOITUKSESI BLOGIIN JULKAISTAVAKSI

Haluamme kuulla kokemuksia hyvin onnistuneesta Katinkullan lomaviikostasi.
Mitä tuli tehtyä ja koettua tai oliko kunnollinen lepo lomaviikon ykkösjuttu.
Voit liittää pari-kolme sopivasti lomasta kertovaa valokuvaa mukaan.
Tekstin pituus maksimissaan noin 4000-5000 merkkiä.
Voit jättää oman kirjoituksesi ja kuvat julkaistavaksi lähettämälle ne sähköpostilla osoitteeseen info@katinkullanosakasklubi.fi.
Tarkistamme tekstin ja kuvat ennen niiden lisäystä.  

Tuomisten viikko Katinkullassa

 

Vuonna 2006 rouva täytti 50 vuotta. Hän ei monien naisten tavoin halunnut erityisesti viettää viisikymppisiään vaan toivoi, että voisimme lähteä silloin johonkin pois kotimaisemistamme, vaikkapa Katinkultaan. Ja niinpä varasimme lomahuoneiston täältä.

Mukava kokemus innosti seuraavana vuonnakin varaamaan lomaviikon Katinkullasta. Ehkä elo-syyskuun vaihteeseen ajoittuva viikko 36 ei ole se kaikkein suosituin, koska lasten koulut ovat jo alkaneet ja kesä alkaa olla lopuillaan. Meillä tyttäremme oli siinä vaiheessa 15-vuotias ja aika lailla itsenäistynyt. Häntä ei haitannut vähääkään, että sai olla viikon kummitädin hoivissa.

Ollessamme viettämässä toista kertaa lomaviikkoa Katinkullassa sieltä soittivat myynnistä meille ja kutsuivat esittelyyn. Sinne mennessämme olimme vakaasti päättäneet, että emme kyllä mitään viikko-osaketta hanki, olihan meillä oma mökki Etelä-Suomessa emmekä todellakaan tarvitsisi mitään toista lomapaikkaa. Mutta kuinka ollakaan, myyjä osasi asiansa, käytti meidät Hiekkaniemessä katsomassa uutuuttaan hohtavia huoneistoja, joista yksi ihan sattumalta oli vielä vapaana…

Näin meistä sitten tuli yhden huoneiston viikko-osakkeen omistajia oikeuttaen sen hallintaan vuosittain kyseisellä viikolla. Olemme viettäneet siellä siitä saakka kaikki viikot 36 emmekä ole hetkeäkään katuneet hankintaamme. Miksi sitten olemme olleet tähän päätökseemme tyytyväisiä?

Viikko-osake on huoleton. Aina sinne mennessä tietää, mitä tuleman pitää. Joku muu huolehtii huoneiston kunnosta, eli siitä että kaikki toimii, ja perillä odottaa (melkein) aina hyvin siivottu, puhdas asunto. Tietysti grillit kuluvat käytössä, huonekalutkaan eivät ole ikuisia, internetyhteydet ovat kehittyneet ajan myötä, televisioista on tullut uusia sukupolvia, jne jne.

Mutta joku muu päivittää ne ajan tasalle ja huolehtii siitä, että on aina toimivat systeemit.  Tietysti joskus saattaa huomata jonkin pienen puutteen; hana vuotaa, edellinen asukas on unohtanut pyörän johonkin tai muuta vastaavaa, mutta aina on apu löytynyt soittamalla huoltoon tai hotellin vastaanottoon, ja ongelma on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Omalla mökillä mikään ei hoidu, jos ei sitä itse tee ja jos ei itse pysty eikä kykene, niin apu aina maksaa.

Katinkulta on miljöönä todella viehättävä ja Sotkamon ympäristö isoine järvineen kaunista seutua. Jo matkalla Vuokattiin rentoutuu, kun ihailee Runo-Suomen kaunista luontoa ajellessa sitten Kuopion ja Kajaanin kautta tai Joensuun ja Nurmeksen kautta perille. Katinkulta on ainutlaatuinen paikka monessa suhteessa ja alue on alun perin suunniteltu hyvin, ja sitä on koko ajan kehitetty pienin askelin eteenpäin.

Minä sain ensi kosketuksen Katinkultaan, kun Finnish Golf Tour tapasi päättyä 1990-luvulla Katinkultaan niin, että sen viimeinen osakilpailu järjestettiin siellä. En ole kilpapelaaja, mutta FGT:n yhteydessä torstaisin järjestettiin ProAm-kisa, jossa yhden ammattilaisen kanssa kolme amatööriä muodostivat joukkueet, jotka sitten kisasivat keskenään. Näin pääsin ensimmäiset kerrat pelaamaan Katinkullassa kyseistä kilpailua sponsoroivan firman piikkiin.

Kun sitten hankimme 2007 viikko-osakkeen Katinkullasta viikolla 36, osuimme tavallaan kultasuoneen; loppukesästä kenttä on aina parhaimmillaan, ruoho hyvää väylillä, greenit loistokuntoisia ja mikä tärkeintä, peliaikoja saa hyvin haluamiinsa aikoihin. Joka vuosi pelaamme 5-6 kierrosta Katinkullassa ja kierroksen Paltamossa.

Kun meillä vielä oli koira, sen kanssaan tuli paljon lenkkeiltyä lähimaastoissa ja Katinkullan eri alueet tulivat hyvinkin tutuiksi. Myös pyörillä tulee ajeltua kauppareissuja lähikauppoihin ja mahdollisiin muihin harrastuksiin. Ylipäätään viikolla 36 kaikenlaista tekemistä löytyy runsaasti ja mahdollisuuksia on monia. Tietysti golf on meille tärkein, mutta kun meillä on ollut ystäviä vieraina luonamme, heidän kanssaan olemme tehneet pitkiä kävelylenkkejä ja tutustuneet Vuokatin vaaramaisemiin luontopoluilla.

Vuokatissa on myös paljon erilaisia palveluita tarjolla. Hotellilla on kuntosali, erilaisia palloiluvuoroja, on keilahalli, kylpylä ja monta muuta. Ravintoloita on hotellilla useita ja lähialueella lisäksi Haapalan panimoravintola, Vuokatin Aateli ja Sotkamossa lisää. Kauppoja Vuokatissa on S-Market, K-Supermarket ja Intersport, Sotkamossa LIDL, Tokmanni, Intersport ja Alko.

Tanssista kiinnostuneille löytyy kesäisin menomesta läheltä eli Naapurivaara, pesäpallon ystäville Sotkamon Jymyn kotiottelut Hiukan pesäpallostadionilta ja paljon kaikkea muuta.

Vaikka ehkä ajauduimme Katinkullan viikko-osakkeen omistajiksi sattuman kaupalla, täytyy tunnustaa, että paljon parempaa juttua ei meidän kohdallemme olisi voinut osua. Olemme viihtyneet Sotkamossa ja Katinkullassa nyt kohta 20-vuotta aina viikolla 36 ja käymme siellä niin kauan, kuin elämää ja terveyttä riittää. Viikko-osakkeessa vietetty aika on todellista lomaa, mökillä se on vähän toisenlaista, joskus saattaa maistua jopa työleiriltä. Mutta Katinkullassa saa ihan oikeasti vaan nauttia!